Hobie Cat Forums

It is currently Tue Sep 23, 2014 2:43 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Aug 23, 2009 5:41 am 
Offline
Site Rank - Captain

Joined: Sat Dec 13, 2008 4:23 am
Posts: 80
Location: Lakes Entrance, Aust
Hi all,

I've got one of my inserts in the end of the aka has worked loose.

Has anyone reglued or re-fixed one of these?

What is the best solution - glue type etc.? (It's still under warranty but I'm not that petty.)

Dave

_________________
A Hobie Sport and 2 Hobie Adventure Island's - Papaya & Hibiscus - I couldn't make up my mind so like I usually end up doing with lures I bought both and hid the credit card statement :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 24, 2009 3:06 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue May 27, 2003 12:44 pm
Posts: 9032
Location: Oceanside, California
These are glued in originally, so the "fix" is to re-apply some epoxy and re-install the end cap. No problem.

_________________
Matt Miller
Director of Parts and Accessory Sales
Hobie Cat USA


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 30, 2009 5:41 am 
Offline
Site Rank - Captain

Joined: Sat Dec 13, 2008 4:23 am
Posts: 80
Location: Lakes Entrance, Aust
Thanks Matt,

Figured as much. I reckon the twisting load has worked it loose.

I thought it looked like epoxy, just thought I'd ask.

If it is twisting load that's caused it do you reckon roughing up the inside of the tube to give it something to key into would make much difference, or would damaging the coating on the inside of the tube be detrimental to the alloy given that we sail in salt water?

Dave

_________________
A Hobie Sport and 2 Hobie Adventure Island's - Papaya & Hibiscus - I couldn't make up my mind so like I usually end up doing with lures I bought both and hid the credit card statement :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 30, 2009 11:51 am 
Offline
Site Rank - Old Salt

Joined: Fri Jan 05, 2007 9:21 pm
Posts: 2229
Location: Maui, Hawaii
geocacher wrote:
I reckon the twisting load has worked it loose.
If it's like mine, it's "D" shaped inside the aka tube and can't twist. Mine all have started coming out at some time. I think the Ama hold the ends just a little too good sometimes and pull one out a little, now and again. I tried re-glueing mine a couple of times but they still do it at times. It also may have to do with which end of the ama is released first, as I find sometimes with both bungees off, the aka and ama don't want to slide apart. As long as they dont get too loose, I have just been taping them back in when putting them away after a washing and inspection each trip. If you find something that works, please let us know.

_________________
Image
http://KayakingBob.com - - - - - Hobie Island Sailing since 2006 - - - - - 2011 & 2012 Hobie AIs and a 2012 TI


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: PercyShelley, TexasAggie96 and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group